Christmas Classics

26 november 2019

In ons geheel opgeknapte kerkgebouw houden we op 24 december een prachtige kerstavond special: Christmas Classics met optredens van zeer getalenteerde jonge mensen. In een klassieke kerstsfeer wordt u vanaf 19.00 uur ontvangen met koffie of thee. Om 19.45 uur gaat de zaal open en wordt u verwelkomt met pianomuziek door Joanne Millenaar. Joanne is een klassiek geschoold pianiste die studeert Docent Muziek aan het conservatorium in Zwolle. Om 20.00 uur begint het programma met daarin een op treden van Chloë Elsenaar en Nadine Blaak.

 

Chloë is cum laude afgestudeerd aan het conservatorium te Zwolle bij hoofdvakdocent Adriaan Stoet. Zij doet nu haar Master-opleiding aan het conservatorium te Utrecht bij Violiste Carla Leurs.

Zij bespeelt een viool die gebouwd is in het begin van de twintigste eeuw naar de traditie van ‘Markneukirchen’- school. De bouw is geïnspireerd op de beroemde Cremonese-school.

Vandaar dat er een etiket van Stradivarius in zit. De opvallend ronde warme toon is kenmerkend voor dit ‘Stradivarius’ model.

Met JSO de Vuurvogel heeft Chloë verschillende keren op het Bevrijdingsfestival in Zwolle gespeeld en de tweede prijs gewonnen op het nationaal concours voor jeugdsymfonieorkesten. Met dit orkest is ze op tournee naar Zuid-Frankrijk geweest en in de zomer van 2014 naar Spanje. Ze is bij dit orkest twee jaar concertmeester geweest. Momenteel maakt ze deel uit van het orkest van Ars Musica.

Vanaf oktober 2015 is zij meerdere keren met het Hollandkoor o.l.v. Jan Quintus Zwart naar Israël geweest om samen met Jan Lenselink (piano) en Noortje van Middelkoop (panfluit) het koor te begeleiden.

Hiernaast speelt zij in verschillende ensembles  (o.a. ‘Che vanno’ & Trio Animando) waarmee zij zowel solo optredens verzorgd als koren begeleidt.

 

Nadine is in 2014 haar studie klassiek piano begonnen aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, waar zij tot het einde van haar studie in 2018 lessen heeft gevolgd bij Sepp Grotenhuis. Daarnaast heeft zij ook lessen in jazz piano gevolgd bij Daan Herweg en Jelmer van der Sluis. In de periode september 2016 - januari 2017 heeft Nadine klassiek piano gestudeerd aan de University of Macedonia in Thessaloniki, Griekenland. Hier heeft zij pianolessen gevolgd bij Uwe Matschke en correpetitorlessen bij Ioanna Polizoidou. Ook heeft zij als tweede violiste in het symfonieorkest en het barokensemble van het conservatorium gespeeld waarmee zij heeft opgetreden in het concertgebouw van Thessaloniki. Nadine zal Chloë begeleiden op de piano.

 

In de dienst staan we stil bij het kerstevangelie uit het evangelie van Lucas.

De avond is vrij toegankelijk en er wordt een collecte gehouden.

 

We verwelkomen u graag !<<< Overzicht

Ga er daarom op uit om alle volken tot mijn leerlingen te maken. Doop hen in de naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest. Leer hen altijd te doen wat Ik u heb gezegd.

MatheŘs 28:19 - Nieuwe Bijbelvertaling