Paasdienst 2016

Zondag 27 maart, 1e Paasdag.
De Bethelzaal loopt langzaam vol met kinderen die trek hebben.
De tafels zijn fleurig gedekt met gekleurde bordjes, bekers en paasservetjes.
Er hangen gekleurde vlaggetjes, het is erg feestelijk allemaal!
Op de vraag wie weet waarom het feest is, weet Aymee het antwoord wel, ‘ Het is Pasen!’
We vieren feest omdat Jezus weer leeft!
We beginnen met gebed en een mooi liedje, ‘Weet je dat de lente komt.’
Daarna gaan we gezellig én lekker met elkaar eten. Er zijn witte broodjes, er is wit/bruin brood, paasstol en er zijn matzes. Verder is er heerlijk beleg en zijn er gekookte eieren. De kinderen eten allemaal lekker en ook de leiding eet lekker mee.
Na het eten gaan we weer met elkaar zingen. ‘De steen is weg’ en ‘wij vieren feest’
Dan is het tijd voor een Paas lego filmpje, ‘een lego filmpje, leuk!’ roept Anna.
Na het filmpje heeft Anja een hele mooie uitleg over dood gaan, naar de hemel gaan en een nieuw lichaam krijgen. Ze laat dit zien met een banaan, de kinderen luisteren aandachtig. Eerst is een banaan mooi geel, daarna wordt de banaan wat bruinig, wij krijgen ook beschadigingen in ons leven. Als je dood gaat, gaat je lichaam in een graf en je binnenste naar de hemel. Dit laat Anja zien door het schil om de banaan weg te halen, het schil gaat in een schoenendoos en het binnenste van de banaan gaat naar de hemel. Een mooie gele banaan met een lachend gezichtje symboliseert je nieuwe lichaam. Een hele mooie uitleg! En Ramiro heeft de banaan heerlijk opgegeten ;)
Er is nog tijd over, alle kinderen krijgen een wit velletje papier. In de zaal hangen 4 A4tjes, één met Palm Pasen erop geschreven, één met Witte donderdag erop, één met Goede vrijdag en één met Pasen.
De kinderen weten heel goed wat er op die dagen gebeurt is. Dan mogen ze allemaal iets tekenen wat bij één van die dagen hoort….. Er worden hele mooie tekeningen gemaakt en opgehangen bij de dagen waar ze bij horen. En dan worden we al geroepen, het is tijd om naar de kerk te gaan om een mooi, feestelijk liedje te zingen op het podium voor de gemeente, best wel spannend op het podium staan!
We zingen uit volle borst ‘Wij vieren feest omdat Jezus weer leeft!’ en de gemeente zingt mee.
Na de zegen en het slotlied in de kerk gaan we nog even terug naar de Bethelzaal, er zijn nog 2 prijsjes, één voor de mooiste kleurplaat, die op de uitnodiging stond en één voor de goede oplossing van de rebus, die ook op de uitnodiging stond. Levi en Leah gaan met een kippenhokje met chocolade kippetjes naar huis en iedereen krijgt nog een lekker chocolade paaseitje mee.
Wat was het weer een feest! WIJ VIEREN FEEST OMDAT JEZUS WEER LEEFT!
Iedereen die deze ochtend in de dienst was gaat naar huis met een mooi gekleurd, gevlochten kruisje, gemaakt door de kinderen en leiding van de zondagsschool.