Kerstmusical 2013

Woensdag 25 december  1e kerstdag was het zover, de opvoering van musical ‘Het mooiste geschenk’ door de kinderen van Zondagsschool ‘De Parels’
We waren al een paar maanden druk aan het oefenen en de kinderen waren er helemaal klaar voor.
Natuurlijk was het erg spannend en wat ook spannend was….hoeveel publiek zou er in de zaal zitten!
De kinderen waren allemaal omgekleed in de ‘Bethel’ zaal en een paar minuten voor 4 liepen we met elkaar de kerk binnen. Wauw wat waren er veel mensen gekomen, papa’s, mama’s, Heities en memmies, broers en zussen, opa’s en oma’s, pakes en beppes, ooms en tantes en nog verschillende gemeenteleden de zaal zat vol! Na een welkomstwoord door de voorzitter van de zondagsschool begonnen we met het openingslied van de musical ‘In het verre oosten’.  Daarna kwam Koning Balthasar op en begon het verhaal. De sterrenkinderen dansten heel erg mooi op ‘het sterrenliedje’ met hun sterren. De 3 dienaren van koning Balthasar zagen met hem naar de bijzondere ster welke vertelde dat er een bijzonder kind geboren was, een kind wat voor vrede zou zorgen! Dat kind wilde koning Balthasar wel bezoeken en nadat zijn dienaren hem in zijn mantel geholpen hadden en goud, wierook en mirre hadden gegeven ging hij op reis. Zijn zoon prins Joezoef wilde ook graag met zijn vader mee op reis, maar hij mocht helaas niet mee van zijn vader. Stiekem gaat Joezoef toch achter zijn vader aan met in zijn rugzak mooie cadeaus voor het bijzondere kind. Zijn mooie goudkleurige bal en zijn mooiste prentenboek. Ook zijn hondje Pluto neemt hij mee.
Onderweg kwam Joezoef een meisje tegen omringd door 4 kinderen die haar aan het pesten waren, aan haar gaf hij zijn mooie bal. Aan de eenzame oude man bij wie hij onderweg eet en slaapt geeft hij zijn mooiste prentenboek. Als hij ook nog een zieke jongen ontmoet die altijd maar in zijn bed moet liggen kan hij het niet laten om hem zijn hondje als vriendje te geven. Ook gaat de reis nog door een eng donker bos met een uil, grote spin en gevaarlijke wolf. Ook droomt Joezoef onderweg van allemaal engelen, deze engelen dansen om hem heen. Maar dan komt Joezoef toch nog aan bij het bijzondere kind en zijn moeder en vader. Ook zijn vader is er samen met zijn dienaren. Helaas komt Joezoef wel aan met lege handen, hij heeft al zijn cadeaus onderweg weggegeven. Maar dan hoort hij van Maria de moeder van het kind dat zijn lege handen het mooiste geschenk zijn voor het kind. En dat alles wat hij aan een ander gegeven heeft het mooiste is wat hij voor het kind kon doen!
Jouw lege handen, zijn het mooiste geschenk,
het mooiste geschenk voor het Kind.
Want wat je aan een ander geeft,
dat geef je aan Hem.
Hij is al blij dat jij gekomen bent.
Het laatste liedje van de musical ‘Het kind brengt vrede’ werd door alle kinderen hand in hand op het podium gezongen.

Als dank voor de geweldige opvoering kregen de kinderen een daverend applaus!
Na nog een afscheidswoord en een dankwoord aan alle mensen die meegeholpen hebben aan de musical was er warme chocolademelk en koffie/thee met een lekkere kersttraktatie. Ook was er voor alle kinderen van de zondagsschool een cadeautje met een mandarijn en voor alle gastkinderen was er een BimBam (chr.tijdschrift) met een mandarijn.
Wat was het een gezegende middag!

Foto’s Kerstmusical