Kerstmusical 2014

1e KERSTDAG 2014 16 uur ’s middags
In de Baptistenkerk aan de Lanen is de zaal volgelopen . Bij de deur werden de mensen opgewacht door 2 Romeinse soldaten. Deze soldaten telden alle mensen, dit op orders van koning Herodus.
In de Bethelzaal achter in de kerk stonden mooi verklede kinderen te wachten tot ze eindelijk naar de kerkzaal toe mochten, enkelen waren best wel zenuwachtig. Onder deze kinderen waren herders, engelen en ook Jozef en Maria waren erbij. De afgelopen maanden hadden ze allemaal heel goed geoefend voor de musical.  De teksten en alle liedjes van de musical zaten er nu goed in en de generale ( de dag voor kerst)was dan ook heel goed gegaan. Na de generale waren de kinderen getrakteerd op poffertjes, waar ze heerlijk van hebben gesmuld.
En nu was het dan eindelijk zo ver! De titel van de musical was ‘Hé, tel je mee?’ De musical begon met het gezamenlijk zingen van het lied ‘In de stad van koning David’. Daarna kwamen de 2 Romeinse soldaten de zaal binnen en telden nog een keer alle mensen. De één met een telraam en de ander had papier en een pennenveer en noteerde alles. Op het podium telden ze druk verder, alle mensen die zich kwamen inschrijven werden netjes genoteerd.
De herders waren ook druk aan het tellen, zij telden al hun schapen en hielden bij een lekker warm kampvuurtje de wacht op het veld. Jozef en Maria waren ook in Bethlehem aangekomen en Maria was erg moe van de lange reis, gelukkig vonden zij een slaapplekje in een stal. Deze kwam heel mooi tevoorschijn van achter het telkantoor. Jozef maakte een lekker bed voor Maria in het stro en even later stond er een houten kribbe naast haar bed met daarin het baby’tje Jezus.
Toen kwam de hoofdengel de zaal binnen met achter haar aan 6 hele mooie engeltjes met allemaal lichtjes op hun hoofd. Iedereen in de zaal genoot van dit mooie gezicht, de engeltjes dansten tussen de rijen door op de muziek naar het podium toe. Daar werden de herders verrast door de engelen en vertelde de hoofdengel hun dat vannacht in Bethlehem het kindje Jezus was geboren, de zoon van God, de beloofde Messias. Snel gingen de herders op zoek en vonden het kindje Jezus samen met zijn vader en moeder in de stal. Daarna gingen de herders snel de zaal door om alle mensen het goede nieuws te vertellen van de geboorte van het kindje Jezus, de redder voor alle mensen. Na dit goede nieuws kwamen de tellers weer op om weer verder te gaan tellen.
Zo ging het alledaagse leven in Bethlehem weer verder….. Met alle musicalsterren op het podium werd het mooie slotlied ‘Vrolijk kerstfeest iedereen’ gezongen. Dit was zo’n mooi lied en alle kinderen zongen het zo enthousiast mee, dat het lied nog een keer werd gezongen samen met het publiek na het slotwoord.
En toen was het tijd voor koffie, thee en warme chocolademelk met een lekkere kersttraktatie. Voor alle kinderen van de zondagsschool was er een mooi boek als cadeau en voor alle gastkinderen was er ook een verrassing. Ook ging er een lekkere gezonde mandarijn mee naar huis.
Het was weer een geweldige kerstviering! U kunt allemaal nog even nagenieten d.m.v. de foto’s die gemaakt zijn.

Foto’s musical