Actie voedselbank

Actie voedselbank
In de maand februari gaat onze gemeente een actie voor de voedselbank houden.
Ook de kinderen van zondagsschool ‘De Parels’ gaan hier aan mee doen.
We gaan een bezoekje brengen aan de voedselbank met de kinderen van de zondagsschool zodat zij kunnen zien wat een voedselbank is en doet. Het is de bedoeling dat we ook op de zondagsschool aandacht gaan besteden aan ‘het helpen van de mensen om ons heen ’ Jezus heeft ons die opdracht ook gegeven, heb je naaste lief en wat je voor een ander doet heb je voor mij gedaan. Dit thema past mooi bij de actie voor de voedselbank.
Het is de bedoeling dat we levensmiddelen gaan inzamelen met de hele gemeente. Voorbeelden hiervan zijn: houdbare melk, koffie en thee, soep in zakken, pakjes of blikken groente en vruchten (NIET IN GLAZEN POTTEN, ALLEEN IN BLIK) rijst en macaroni en eenvoudige biscuits.
De kinderen van de zondagsschool gaan allerlei houdbaar broodbeleg verzamelen, zoals diverse soorten hagelslag ,jam, pindakaas, chocopasta, bebogeen, appelstroop etc.
Broodbeleg is iets waar kinderen meer mee hebben. Want tja een broodje met niks is ook maar niks!
De kinderen kunnen bij hun opa en oma, pake en beppe, buren of ouders vragen of ze één soort broodbeleg mogen voor de voedselbankactie. En dit kunnen ze dan de 2e of 3e zondag van februari mee nemen naar de kerk. Ik denk dat dit een geweldig mooie actie is, om met elkaar iets voor onze naasten te doen en ook om de kinderen meer bewust te maken hoe goed wij het hebben en dat er veel kinderen zijn die niet zomaar alles hebben.
Het adres van voedselbank ‘De helpende hand’ in Harlingen is: Koningsweg 5/A Harlingen
http://www.voedselbankdehelpendehand.nl